Ayın Kısa Filmi (Mart): Abiye

//

Yayın ekibi olarak İFSAK Blog’da kısa film gösterimlerine de yer vermek istedik. Bu amaçla Ayın Kısa Filmi Bölümü‘nü hazırladık. Bu sayfalarda, her ay farklı bir yönetmenin bir kısa filmini bulacaksınız. 

Mart Ayının Kısa Filmi: Abiye

Filmin Künyesi
ABİYE / THE EMBROIDERED DRESS (2017)
Kurmaca, 19 dakika 

Yönetmen: Doğuş Algün
Senaryo: Doğuş Algün
Görüntü Yönetmeni: Mert Altut
Yapımcı: Doğuş Algün
Sanat Yönetmeni: Cihan Baltepe
Müzik: Peyman Yazdanian, Beste Tanağardıgil
Ses: Armağan Koçak
Kurgu: Doğuş Algün

Oyuncular:  İlhan Algün, Çiğdem Aksüt, Hülya Akkuş


Konusu: İstanbul’un arka semtlerinden birinde, evlere dikilmek üzere abiye dağıtan Orhan; kendisiyle ve işiyle yüzleşmesine sebep olacak bir durumla karşılaşır. Maddi sıkıntılar sebebiyle bu atölyede çalışmaya başlayan Gülnur, aldığı abiyeleri işleyip geri getirmesine rağmen, hırsızlıkla suçlanır. Orhan, her yolu deneyip bu hatayı telafi etmeye çalışsa da başaramaz. Vicdanını rahatlatmak için farklı bir çözüm bulacaktır.

Ödül ve Festivaller;

  • 5. SETEM Akademi, BAK Ödülleri, Kurmaca Dalı, En İyi Kısa Film Ödülü. 2017
  • 5. Woodpecker Uluslararası Film Festivali, En İyi Öğrenci Filmi Ödülü. 2017
  • The Hollywood Hills Film Ödülleri, En İyi Kısa Film Ödülü. 2017
  • Redline Film Festivali, Kanada, En İyi Senaryo Ödülü. 2018
  • Redline Film Festivali, Kanada, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü. 2018
  • LogCinema Film Festivali, Meksika, En İyi Senaryo Ödülü. 2018
  • Wolves Bağımsız Uluslararası Film Festivali, Litvanya, (İlhan Algün) WIIFA En İyi Aktör Ödülü. 2017
  • Piggy Bank Uluslararası Kısa Film Festivali, Hindistan, (Melek Küçükçiçek) En İyi Kadın Oyuncu Ödülü. 2018
  • 6. Hak-İş Emeğe Saygı Kısa Film Yarışması, Yerli Film Kategorisi, Necati Çelik Özel Ödülü. 2017
  • 6. Hak-İş Emeğe Saygı Kısa Film Yarışması, Yerli Film Kategorisi, (İlhan Aygün) En İyi Erkek Oyuncu Ödülü. 2017
  • Formosa Uluslararası Film Ödülleri, Tayvan, (Çiğdem Aksüt) Kadın Oyuncu Jüri Özel Ödülü. 2017
  • 8. Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması, Kurmaca Dalı, Abdullah Oğuz Mansiyon Ödülü. 2018
  • 3. Tres Court Uluslararası Çok Kısa Filmler Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, İkincilik Ödülü. 2018
  • 5. Trebinje Film Festivali, Finalist. 2017
  • 2. Peekskill Film Festivali, Finalist. 2017
  • Kinenova Skopje Film Festivali, Makedonya, Finalist. 2017
  • South Film and Arts Academy, Şili, Finalist. 2017
  • Las Cruces Film Festivali, Amerika, Finalist. 2018
  • Real Time Film Festivali, Yarı Finalist. 2017
  • LogCinema Art Films Festivali, Amerika, Finalist. 2018
  • 3. Las Cruces Film Festivali, Amerika, Finalist. 2018
  • Catoosa County Film Festivali, Finalist. 2017
  • Asya Film Merkezi, Gösterim. 2017
  • Theatre on Demand, Gösterim Köşesi. 2017
  • 13. Ellensburg Film Festivali, Finalist. 2017
  • 10. Angaelica Film Festivali, Finalist. 2017
  • 6. Flathead Lake Uluslararası Film Festivali, Finalist. 2018
  • Short to the Point Festivali, Finalist. 2017
  • The Monkey Bread Tree Ödülleri, En iyi Yönetmen Adaylığı. 2017
  • Full Bloom Film Festivali, Finalist. 2017
  • Sunrise45 Film Festivali, Finalist. 2017
  • Reale Film Festivali, Gösterim Seçkisi. 2017
  • Wolves Independent International Film Festivali, En iyi Film Adayı. 2017
  • Wolves Independent International Film Festivali, En iyi Yönetmen Adayı. 2017
  • Caribbean Film Festivali, Yarı Finalist. 2017
  • Fake Flesh Film Festivali, Kolombiya, Finalist. 2017
  • 40. Clermont Ferrand Kısa Film Festivali, Film Market, Türkiye’den Kısalar, Hazarfen Film Galeri Seçkisi. 2018
  • 5. Roterdam Kırmızı Lale (Rode Tulp) Film Festival, Kısa Film Yarışması, Finalist ve Gösterim. 2017
  • 24. Adana Film Festivali, Uluslararası Öğrenci Kısa Film Yarışması, Kurmaca Dalı, Finalist. 2017
  • 11. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali, Kısa Metraj Gösterim Seçkisi. 2017
  • 18. İzmir Kısa Film Festivali, Ulusal Panorama Resmi Gösterim Seçkisi. 2017
  • 4. Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali, Ulusal Öğrenci Yarışması, Gösterim Seçkisi. 2017
  • 1. Trabzon Uluslararası Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Finalist. 2017
  • 3. Marmaris Kısa Film Festivali, Kurmaca Dalı, Gösterim Seçkisi. 2017
  • 1. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali, Finalist. 2017
  • 1. Tuzla Belediyesi, Ulusal Kısa Film Yarışması, Finalist. 2017
  • 3. Trabzon Sinema Derneği, Kısa Film Seçkisi. 2017
  • 14. Akbank Kısa Film Festivali, Perspektif Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2018
  • 13. İşçi Filmleri Festivali, Gösterim Seçkisi. 2018
  • 29. Ankara Uluslararası Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Yarışma Filmi. 2018
  • 3. Sinopale Film Festivali, Kısa Film Yönetmenleri Derneği Seçkisi. 2018
  • 29. İstanbul Kısa Film Festivali, Kurmaca Dalı, Finalist. 2018
  • 1. Siirt Kısa Film Festivali, Finalist. 2018
  • 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali, Türkiyeden Kısa Filmler Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2018
  • 4. Kısa Film Kolektifi Kısa Film Festivali, Gösterim Seçkisi. 2019

Editör notu: Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Abiye kısa filmini seyredebilirsiniz. Filmi tam ekran seyretmek için sağ alttaki ikona tıklamayı unutmayın, iyi seyirler.

Doğuş Algün hakkında;

1990 Üsküdar (İstanbul) doğumlu olan Doğuş Algün, ilk öğrenimini Kadir Has’ta, lise öğrenimini ise Kadıköy Mustafa Saffet Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2012 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Dramatik Yazarlık Bölümü’ne girdi. Kurucusu olduğu Gest’ Film bünyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

2017 yılında yazıp yönettiği, “Abiye” kısa filmini tamamladı. Abiye yirmi ülkede yetmişi aşkın festivalde gösterildi ve toplam 13 ödül aldı. 

2020 yılında Sinema Genel Müdürlüğü destekli, İstanbul’daki Afrikalı siyahi göçmenlerin yaşam biçimlerini konu aldığı “Sıcak Yatak” isimli belgesel projesini çekti.

2021 yılında “Dönüş” dizi projesini tamamladı. İlk uzun metraj filmi olan “Ölü Mevsim” projesini Sinema Genel Müdürlüğü’nün İlk Uzun Metraj Desteği’ni alarak çalışmalarına devam etmektedir.

Filmografi

  • 2021 – Dönüş (dizi)
  • 2020 – Sıcak Yatak – Belgesel (The Everwarm Bed)
  • 2017 – Abiye (The Embroidered Dress)
  • 2016 – Gecenin Sırtında (The Burden of the Night) 
  • 2015 – Mutlu Bir Akşam Yemeği (A Happy Dinner) 
  • 2014 – Tan Ağrısı (The Painfull Dawn)

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

Son yazılar: Ayın Kısa Filmi