Ayın Kısa Filmi (Şubat): Balık Havuzu

//

Yayın ekibi olarak İFSAK Blog’da kısa film gösterimlerine de yer vermek istedik. Bu amaçla Ayın Kısa Filmi Bölümü‘nü hazırladık. Bu sayfalarda, her ay farklı bir yönetmenin bir kısa filmini bulacaksınız. 

Filmin Künyesi
Balık Havuzu/ Fish Pond (2015)
Kurmaca, 16'50" dk. 

Yöneten: Ezgi Kaplan
Görüntü Yönetmeni: Ersin Gök
Kurgu: Ezgi Kaplan
Prodüksiyon: Serdar Güler, Gökhan Nasif, Cihan Kuşcu, Melih Kıraç, Gökçe Gürçay, Büşra Firidin, Utku İnan, Berkant Kılıçkap
Oyuncular: Efe Tunçer, Esme Madra, Nadir Sönmez, Nazlı Bulum, Ulaş Tuna Astepe

Konusu: Bir grup arkadaş, haftasonu için, aralarından birinin ailesinin yazlık evine giderler. Vardıklarında evde beklenmedik bir misafir ile karşılaşırlar.

Ezgi’den ‘Balık Havuzu’ hakkında;

Balık Havuzu kısa filminin hikayesi, sınıfsal alışkanlıkların, gündelik hayat pratiğine etkisini düşündüğüm bir dönemde ortaya çıktı. Günlük hayattaki büyük ve aksiyon içeren hikayelerden çok sıradanlaşmış olanın içindeki karanlık taraf her zaman ilgimi çekmişti. Bu fikirlerin aklımda yeşerdiği bir dönemde Esme ile biraraya gelip, hikayeyi birlikte geliştirdik. Bu süreçte kendi yaşamımızdaki hikayelere ve olağanlaşmış durumlara ‘tekrar’ baktık.

Hayatta kiminle nasıl dialog kurduğumuzu ve ne şekilde davranmamız gerektiğini otomaktikleşmiş hale getiren ‘itki’ nereden geliyordu. Bunu ters yüz ederek, seyircinin izleme alışkanlıklarıyla oynayan bir hikaye kurmak istedik. Uzak ve az bilinen bir hikayenin peşine düşmektense kent – taşra ikiliği üzerine kurduğumuz tanıdık bir hikaye üzerinden ortak düşman yaratma becerisine bakmak istedik.

Festivaller:

  • 52. Antalya Uluslararası Film Festivali.
  • 34. Istanbul Film Festivali,
  • 27. Uluslararası Ankara Film Festivali,
  • 14. Bogota Uluslararası Kısa Film Festivali

Editör notu: Aşağıdaki linke tıklayarak Balık Havuzu kısa filmini seyredebilirsiniz. Filmi tam ekran seyretmek için sağ alttaki ikona tıklamayı unutmayın, iyi seyirler.

Ezgi Kaplan hakkında;

Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F’de iktisat okuduktan sonra Bilgi Üniversitesi Sinema TV yüksek lisans programını bitirdi. Deneysel, kurmaca ve belgesel filmler üretmeye başladı. 2009 yılında Sarajevo Talent Campus’e yönetmen olarak katıldı. 2010 yılında Nisimasa’nın organize ettiği Istanbulexpress projesine seçilerek sekiz farklı Avrupa şehrinde çekimleri gerçekleşen Kov Kovi / Yan Yana adlı belgeselini gerçekleştirdi. Bu belgesel, seçilen sekiz kısa film ile birlikte 2011 yılında Cannes Critic Week kapsamında gösterildi. 2006 – 2017 yılları arasında Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın dans ve tiyatro performanslarının video görsellerini ve tüm grafik işlerini tasarladı. Tiyatro görselleri üretmeye Oyun Deposu, Emre Koyuncuoğlu, Tiyatro Pürtelaş, Engin Alkan gibi isimlerle devam etmiştir. Yasemin Mori’nin Uçurumlar ve Barlas Tan Özemek’in Ayna Kırıldı kliplerinin yönetmenliğini yapmıştır.

Çağrılmayan Yakup (2010), Balık Havuzu (2015) ve son kısa filmi ‘Hoşgeldin‘ (2018 / post prodüksiyon) Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmiştir. Yönetmenliğin yanında, kurgucu olarak üretimler yapmakta, oyunculuk / hareket odaklı atölyelere katılmaktadır.

Filmografi:

  • Balık Havuzu / kurmaca, 2015
  • Çağrılmayan Yakup / kurmaca, 2011
  • KovKovi / Yan yana / belgesel, 2010
  • Yanılgı / kurmaca, 2009
  • İrmik Helvası / belgesel, 2009
  • Nor Or, Yeni gün / deneysel, 2008

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Son yazılar: Ayın Kısa Filmi