Ayın Kısa Filmi (Mayıs): Hastabakıcı

//

Yayın ekibi olarak İFSAK Blog’da kısa film gösterimlerine de yer vermek istedik. Bu amaçla Ayın Kısa Filmi Bölümü‘nü hazırladık. Bu sayfalarda, her ay farklı bir yönetmenin bir kısa filmini bulacaksınız. 

Mayıs Ayının Kısa Filmi: Hastabakıcı

Filmin Künyesi
Hastabakıcı / Abigail (2017)
Kurmaca, 17 dakika 05 saniye

Yönetmen- Senaryo: Soner Sert
Görüntü Yönetmeni: Emre Pekçakır
Sanat Yönetmeni: Rabia Kip
Ses Operatörü: Rıdvan Aytekin
Yardımcı Yönetmen: Özgün Fırat Meral
Yapımcı: Soner Sert

Oyuncular: Sonya Dicle Akbaş, Aysan Sümercan, Elena Ünaldı

Konusu: Anna, 20’li yaşlarının sonunda bir kadındır. Rusya’dan Türkiye’ye göç etmiştir. Geçimini yatalak hastalara bakarak sağlamaktadır. Beklenmedik bir gelişme sonucu iş değiştirmeye karar veren Anna için işler gittikçe zorlaşacaktır. 

Ödüller

  • 14. Geleceğin Sineması, Kısa Metrajlı Film Projelerini Destekleme Yarışması, Birincilik Ödülü. 2017
  • 17. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, Kurmaca Dalı, En İyi Film Ödülü. 2017
  • 1. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali, İkincilik Ödülü. 2017
  • 5. Antakya Uluslararası Film Festivali Kısa Film Dalı, En İyi Film Ödülü. 2017
  • 1. AFSAD Kısa Film Yarışması, AFSAD Ödülleri, Tuğrul Çakar Ödülü. 2017
  • 5. SETEM Akademi, BAK Ödülleri, Kurmaca Dalı, (Soner Sert) En İyi Senaryo Ödülü. 2017
  • 5. SETEM Akademi, BAK Ödülleri, Kurmaca Dalı, (Sonya Dicle Akbaş) En İyi Kadın Oyuncu Ödülü. 2017
  • 5. SETEM Akademi, Uluslararası İpekyolu Kısa Film Ödülleri, Kurmaca Dalı, En İyi Yönetmen Ödülü. 2017
  • 23. Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali, Kısa Film Yarışması, İkincilik Ödülü. 2018
  • Hisar Kısa Film Seçkisi. 2018
  • Van İpekyolu Belediyesi Kısa Film Festivali, Kurmaca Dalı, Üçüncülük Ödülü. 2018
  • 12th Los Angeles Global Film Festival Awards, En İyi Öğrenci Filmi Ödülü. 2019

Editör notu: Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Hastabakıcı kısa filmini seyredebilirsiniz. Filmi tam ekran seyretmek için sağ alttaki ikona tıklamayı unutmayın, iyi seyirler.

Soner Sert hakkında;

1989 yılında İzmir’de doğdu. T.C. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Televizyon Bölümü’nü bitirdi. 2013 yılından beri T.C. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü’nde yüksek lisans yapıyor. Kısa filmleri 26. Palm Springs Uluslararası Film Festivali ve 26. Mediawave Uluslararası Film Festivali de dâhil olmak üzere iki yüze yakın festivalde gösterildi. Yönetmenliğini yaptığı filmleri ile 26. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali de dâhil olmak üzere pek çok ödül aldı.

Filmografi

  • Alarga, Kurmaca- 2018
  • Hastabakıcı, Kurmaca- 2017
  • Ardından, Kurmaca- 2015
  • Ses, Deneysel- 2014
  • Baba, Kurmaca- 2014
  • Tari-Karanlık, Kurmaca- 2013
  • Buradayım, Buradayım, Kurmaca- 2012
  • Köprü, Belgesel- 2012
  • Karınca, Kurmaca- 2011

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

Son yazılar: Ayın Kısa Filmi