Sfenks kaya oluşumunun bir yüzünde Galaktik Merkez'i gözleyen : DERVISH

Sfenks İçinde Dervish ve Kybele

/

Bu mucizevi kayalık oluşumun içinde var olan, Galaktik Merkez’i her daim gözetleyen, seyreden, adeta muhabbet eden Dervish imgesinin diğer yüzünde var olan ikinci ontolojik güzelliği keşfettim dün gece.

Gözlerim yerinden fırladı adeta.

Sabah ışığı gerekli onu fotoğraflamak için. Ters ışıkta (Akşam ışığı ters onun için. Sabah doğan günün ışığını istiyor) idi onu farkettiğimde.

Diğer yüzde, doğuya bakan, kim vardı dersiniz !!!

Kybele …

Foto 01 – Sfenks kaya oluşumunun diğer yüzünde Polaris’i gözleyen : KYBELE

Başka bir ihtimal yok zaten … Anadolu burası …

Cevat Şakir, gülen gözlerini hissediyorum. Aynı kayanın bir yüzünde Dervish, sırt sırta, diğer yüzde Kybele … Birisi Güney-Batı yönüne bakıp Galaktik Merkez’i beklerken, diğeri Kuzey-Doğu yönünde Polaris’e sahip çıkıyor.

Gel de bununla ilgili yazma Ahmet Telli üstad. Senin Sfenks her ikisini de anatomisine dahil etmiş, içinde yaşatıyor adeta.

Sfenks

Bir sfenksten söz ediliyor durmadan
yokmuş tuttuğu kapılardan girebilen
Kör bir kuyunun karanlığında uyanıp,
alevler içinde bırakıyormuş dünyayı
o lanetlenmiş yedibaşlı ejderha

Ahmet Telli- Su Çürüdü

Yaklaşık 3 senedir bu mekana geliyorum (ilk gelişim 2017). Bir yandan Kybele çağırıyor beni diyordum, diğer yanda Dervish sesleniyor. Kısmet dün geceyeymiş, farkına varmam için, Sfenks’in mucizesinin, o noktaya yürümem gerekiyormuş …

Sfenks Evren, bir yüzü Dervish’i Anadolu’nun, diğer yüzü Kybele …

Anadolu böyle bir Evren işte, yaşamı barındıran, galaksimizde…

Cevat ustam, Nur ol, teşekkür ederim…

Foto 02- Akşam ışığında Dervish
Foto 03Ters ışıkta Kybele

“KYBELE : Tarih öncesinin en gerilerinden tek tanrılı dinlerin yerleştiği dönemlere kadar uzanan ve Akdeniz yöresini kapladıktan sonra, bir yandan kuzey ülkelerine, öte yandan Asya’nın içlerine dek yayılan, birçok ulus, uygarlık ve kültürlerde değişik adlarla anılıp hep aynı prototipe indirgenebilen Ana Tanrıça dininin kaynağı Anadolu’dur. “

Azra Erhat – Mitoloji Sözlüğü – Sayfa : 183, Kybele / Remzi Kitabevi

1970 İzmit doğumluyum. 1992 yılında ODTÜ Metalurji Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra, Amerika'da Southern Illinois University'de İşletme Yüksek Lisansı (MBA) yaptım.

Fotoğrafa ciddi anlamda eğilmem 2002  yılı başında İFSAK ile tanışmam sayesinde oldu. 2003 yılından beri İFSAK üyesiyim.

2003 yılından beri fotoğraf eğitimi vermekteyim. Pek çok önemli şirkete, kuruma ve pek çok gruba Temel Fotoğraf Eğitimi, Temel Photoshop Eğitimi, Gezi Fotoğrafçılığı Eğitimi, İleri Çekim Teknikleri Eğitimi, Karanlık Oda Eğitimi, Uzun Pozlama eğitimi, uzun süreli fotoğraf projeleri vb gibi eğitimler verdim ve vermeye devam ediyorum.

Türk Hava Yolları’nın Skylife, AnadoluJet’in Anadolu Jet Magazin ve Digital Photoline dergilerine fotoğraflar çekmekte ve yazılar yazmaktayım. Ayrıca profesyonel olarak ürün tanıtımı, şirket katalogları vb. gibi konularda proje bazında fotoğraf çekimleri yapmaktayım.
hatayhakan@gmail.com

1 Yorum

  1. Hakan hocam, Çok teşekkürler bu sade, şiirsel sözler; bu bol çağrışımlı, etkili, zarif fotoğraflar için….

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Son yazılar: Fotoğraf

Foto İntelijansiya

Yeni bir kitap, yeni bir heyecana vesile olur ve moral değerleri yükseltir kuşkusuz. Entelektüel ortam, yeni…

Bir Disiplin Olarak Fotoğraf

Kendi Kendine Fotoğraf Fotoğraf bir disiplindir. Yapısında estetik kadar ciddi oranlarda matematik de barındırır. Fotoğraf, kendi…

Instant Fotoğraf

Bu fotoğrafçılık türü 1937’de Edwin H. Land tarafından bulunan Polaroid marka fotoğraf makineleri ile başlamıştır. Kızının…

Yeniden Doğuş

İFSAK Blog’taki en son yazımı  https://www.ifsakblog.org/bir-haz-da-olsa/tam bir yıl önce yazmışım. Hatırlarsınız Özcan Yurdalan hocamın önderliğinde Antakya…