Portfolyo: Çizebilseydim

//

Fotoğrafa ilk başladığım yıllarda, bütün amatörler gibi kendimi, ‘mükemmel fotoğrafın’ peşinde koşarken bulmuştum. Sonraları fotoğrafın sadece fotoğraftan ibaret olmadığını öğrendim. Fotoğraf; edebiyat, şiir, felsefe, resim ve hatta müzikle iç içe olduğunda anlamı çok daha fazla büyüyor. Mükemmel fotoğrafı bırakalım fotoğraf profesyonelleri çeksin. Sevgili Altan Bal’dan sürekli duyduğum sözdür:

yaptığı işi severek, aşkla yapan kişilere amatör denir.

O halde fotoğraf amatörleri olarak bizlerse, kendimizi kalbimizin götürdüğü yere bırakalım.

İzleyeceğiniz fotoğrafların birçoğu kompakt makine ile çekilmiş ve cep telefonu uygulaması olan Snapseed programında manipüle edilmiştir. Fotoğraflar ilk olarak Eylül 2018’de Büyükada’daki Serendipity “Mutlu rastlantılar” isimli karma çalışmada 20×30 ve 10×15 boyutlarında resim kağıdına baskı alınarak sergilenmiştir.

***************************

İFSAK, kurulduğu günden itibaren tüm fotoğraf meraklılarının ürettiği etkili fotoğrafları, çarpıcı sergileri daha çok insana ulaştırmak için çabalamıştır. Sergiler, fotoğraf gösterileri, fotoğraf günleri, uluslararası yarışmalar bu çabaların sonuçları olarak ortaya çıkmıştır.

60. yılında İFSAK, bu çabalara bir halka daha ekliyor: Akılda kalan fotoğraflardan oluşturduğunuz güçlü portfolyolarınızı, daha çok fotoğraf meraklısına ulaştırmanız için, İFSAK Blog’un sayfalarını sizlere açıyoruz.

Yayınlanmasını istediğiniz portfolyolarınızı ifsakblog@gmail.com adresine (ziplenmiş halde) gönderebilirsiniz (Diğer koşullar için tıklayınız). Böylece fotoğraflarınız dijital olarak daha fazla fotoğraf meraklısına ulaşabilecektir.

60 yıldır olduğu gibi, bugün de Beraber Üretelim, Beraber Paylaşalım!

1973 yılında İzmit’te doğdu. Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Yaklaşık 20 yıldır ilaç sektöründe satış pazarlama bölümlerinde çalışmakta. Halen özel bir şirkette yönetici olarak görev yapmaktadır.

2010 yılında İFSAK’la tanıştı, 2012 yılında üye oldu. İFSAK bünyesinde birçok atölye ve projelerde bulundu. 2015-2017 yılları arasında İFSAK Yönetim Kurulu üyeliği ve Sinema Birim Sorumluluğunu üstlendi, Etkinlikler Birimine destek verdi. Halen İFSAK Yönetim Kurulunda, Kısa Film Yarışmaları Koordinatörü olarak görev yapmakta, ayrıca İFSAK BelgeseLAB (http://www.belgeselab.com/) bünyesinde öğrenmeye ve üretmeye devam etmektedir.

Yorum Sayıları: 5

  1. Elinize sağlık. Çok iyi bir çalışmaya imza atmışsınız. Kuşlar (kargalar mı demem gerek?) serisi olarak da ele almak mümkün. Bir proje çalışması olmuş. Mükemmellik konusunda kesinlikle katılıyorum. Mükemmel diye bir şey yoktur.
    Saygılarımla

    • Okyar Bey Merhaba,
      Kargalarla çokça teşrikimesai yaptığım doğrudur.Dediğiniz gibi böyle bir seri de olabilirdi.
      Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim
      Saygılarımla

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Son yazılar: Fotoğraf