İFSAK ve Sainte-Pulchérie Fransız Lisesi salonlarında…
İFSAK Kısa Film Festivali bu yıl 26. kez, 25 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında İFSAK ve Sainte-Pulchérie Fransız Lisesi salonlarında izleyici ile buluşacak.
İFSAK 40. Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması’na katılan filmler bu yıl İFSAK Sinema Birimi’nden Berna Kuleli, geçen yılın yarışmasında kurmaca dalında Sonsuz filmiyle en iyi film ödülünü alan kısa film yönetmeni Murat Çetinkaya ve yapımcı Sadık İncesu tarafından izlenerek ön elemeyi geçen filmler belirlendi.
Ön elemeyi geçen filmler yönetmen Yeşim Ustaoğlu tarafından değerlendirilerek en iyiler belirlenecek.
En iyi kurmaca, en iyi belgesel, en iyi canlandırma, en iyi deneysel dallarında ödül alan filmler 1 Mart 2020 Pazar günü Sainte – Pulcherie Fransız Lisesi’nde yapılacak ödül töreninde açıklanacak. Ödül töreninin ardından bu yıl ödül alan filmlerin gösterimi de Sainte – Pulcherie Fransız Lisesi’nde yapılacak.
Bu yıl Festivalin uluslararası kanadı İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali direktörü Hilmi Etikan ve Selanik Uluslararası Kısa Film Festivali’nden Yiannis Zachopoulos’un seçkileriyle oluşturuldu. Bu anlamda İFSAK Kısa Film Festivali her iki festivalle de işbirliği yapmaktadır.
Seçkiler
Selanik Uluslararası Kısa Film Festivali seçkisinde son dönemde uluslararası kısa film festivallerinde ilgiyle izlenen kısa filmler var.
31 Ocak – 8 Şubat 2020‘de gerçekleşen Clermont – Ferrand Kısa Film Festivali’nde en iyi film ödülü de dahil bir çok ödül alan Ariane Labed‘in yönetmenliğini yaptığı Olla filmi Selanik’ten gelen seçkinin göze çarpan filmlerinin başında geliyor. Senaryosu 2015 yılında 38. Drama Kısa Film Festival’nin Pitching Lab in Greece bölümünde ödül alan Manolis Mavris’in Maneki Neko isimli ikinci kısa filmi bu seçkinin bir diğer filmi.
İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali Seçkisi
Bir canlandırma, dört kurmaca filmden oluşmakta. Önceki yıllarda festival izleyicilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Fransız yönetmen Laurene Braibant’ın The Ogre bu seçkinin dikkat çekici filmlerinden…
Program

Söyleşi
Seyfi Teoman’ın Anısına …
27 Şubat Saat 19:30’da İFSAK salonunda 2012 yılında yitirdiğimiz yönetmen Seyfi Teoman anısına bir söyleşi gerçekleşecek. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra Polonya Ulusal Sinema Okulu Lodz’da film yönetmenliği eğitimini alan Seyfi Teoman Apartman isimli kısa filmiyle tek seçiciliğini Ümit Ünal’ın yaptığı 2003-2004 İFSAK Ulusal Kısa Film Yarışması’nda toplam 136 tane kısa filmin arasından sıyrılarak 35mm film dalında En iyi Kurmaca ödülünü almıştı. Aynı zamanda Altyazı Sinema Dergisi’ni çıkartan ekibin de içinde olan Seyfi Teoman’ın Apartman filminin de izleneceği söyleşiye ekip arkadaşları Yamaç Okur, Enis Köstepen, Özcan Vardar, Emin Alper katılacaktır.
Günümüz Sineması
Yeşim Ustaoğlu ile sinema yolculuğu üzerine …
Festivalin son günü olan 1 Mart 2020 tarihinde, aynı zamanda yarışmanın tek seçicisi olan yönetmen Yeşim Ustaoğlu ile Rıza Kıraç’ın gerçekleştireceği bir söyleşi olacak.
Festival ile ilgili detaylı bilgi için İFSAK web sitesini tıklayabilir ya da +90 212 292 42 01 numaradan İFSAK sekreteryası ile görüşebilirsiniz.
Bize Ulaşın